En titt på lånetilbudene fra Banobank

Banobank er en av de nyere aktørene på markedet for forbrukslån uten sikkerhet. Allerede etter 3 år har banken opparbeidet seg en solid kundemasse. Her er en gjennomgang og vurdering av lånetilbudene deres.

Mer enn bare lån

Det er ikke bare lån som tilbys fra Banobank. Du kan også opprette sparekonto der, med renter og betingelser som kan betegnes som konkurransedyktige. Banken tilbyr også forsikring i de aller fleste kategorier. Dette i samarbeid med forsikringsselskapet Tryg.

Vi vet at Banobank planlegger langt flere banktjenester. Blant annet kan vi forvente at de vil tilby ulike kort. og betalingsløsninger, samt lønns- og brukskonto. Banobank har i tillegg tjenester som retter seg mot bedriftsmarkedet. Banobank kunne i fjor melde om en høy økning i antallet forbrukslån. Det slår likevel ikke veksten til instabank, som endte på 229%, grunnet høy vekst innen forbrukslån markedet.

Vårt fokus her er imidlertid bankens lånetilbud.

Tre typer å velge

Per i dag tilbyr Banobank tre typer lån. På bankens nettside kan det se ut som at det er fire tilbud, men lånet til refinansiering er akkurat det samme som deres standard forbrukslån. I tillegg til dette byr Banobank på en brukskreditt de kaller fleksibelt lån, og lån til kjøretøy eller båt.

Forbrukslån (personlån)

Banken kaller sitt forbruks lån for et personlån. Betingelsene er ikke ulike de vi ser hos banker som OPP Finans, Bank Norwegian og Easybank.

Detaljene for forbrukslånet er:

 • Låneramme – mellom 5 000 og 500 000 kroner
 • Nominelle renter – fra 7,99% til 19,99%
 • Etableringsgebyr – 900 kroner
 • Termingebyr – 40 kroner
 • Nedbetalingstid – inntil 5 år

Nedbetalingstid ved refinansiering – inntil 15 år

Om Banobanks lån er konkurransedyktig finner du ikke ut før du eventuelt har søkt og mottatt et tilbud. Som i andre banker fastsettes rentene individuelt. Har du solid økonomi, god betalingshistorikk og dertil høy kredittscore, kan rentene ende opp mor 8%. Har du svak økonomi vil lånet bli dyrere. Lånesummen innvirker også. Lave lånesummer har gjennomgående høyere renter enn større summer.

Brukskreditt (fleksibel kreditt)

Bankens fleksible lån er en brukskreditt. Det vil si du har en kredittramme tilgjengelig, og velger selv hvor mye du vil ha disponibelt på brukskontoen. Du betaler da renter kun for den delen som overføres til brukskontoen. Avdragene kan du styre til en viss grad selv, men du må alltid betale et minimumsbeløp hver måned, så fremt du har brukt av kreditten.

Detaljene for det fleksible lånet er:

 • Kredittramme – mellom 5 000 og 500 000 kroner
 • Nominelle renter – fra 7,99% til 19,99%
 • Etableringsgebyr – 900 kroner
 • Termingebyr – 40 kroner
 • Nedbetalingstid – kreditten varer så lenge den er i bruk. Fullt oppbrukt kreditt kan bli omgjort til nedbetalingslån.

Banobank og Komplett Bank er blant et fåtall banker som tilbyr disse kredittlånene uten sikkerhet.

Finansierte kjøretøy og båt

Lånet til kjøretøy og båt er ganske interessant. Det følger mange av de samme prinsippene som et sikret lån til bil eller båt, men har noen fordeler som gjør at det utmerker seg. Detaljene for dette lånet er:

 • Låneramme – fra 30 000 til 500 000 kroner
 • Nominelle renter – fra 6,99% til 12,99%
 • Etableringsgebyr – 990 kroner
 • Termingebyr – 50 kroner
 • Nedbetalingstid – inntil 15 år

Dette lånet krever ikke pant i det objektet du kjøper. Dermed slipper du tinglysning av bilen, dersom det var bil du lånte til. Rentene blir høyere enn et pantesikret billån, men lavere enn om du brukte et standard forbrukslån. Således er dette en slags mellomting. Det stilles heller ingen krav til kaskoforsikring, og du trenger ikke egenkapital.

Du må imidlertid dokumentere at lånesummen gikk til et kjøretøy eller båt. Og, du må betale tilbake eventuell overskytende sum dersom objektet kostet mindre enn lånesummen. Om du ikke gjør dette, vil rentene øke med 3% (lånet, eller den overskytende delen, konverteres til personlån). Banken krever også at minst 70% av lånet går til kjøp av kjøretøy eller båt.

Oppsummert innhold

Forbrukslånet til Banobank er standard, og ikke så mye å utsette på. Vi anbefaler at du søker hos flere av konkurrentene også, og sammenligner tilbudene.

Det samme gjelder det fleksible lånet. Der har du imidlertid langt færre banker å sammenligne med. Komplett Bank er en av disse, i tillegg til tilsvarende lån fra noen av de tradisjonelle sparebankene.

Lånet til bil og kjøretøy ser gunstig ut, dersom objektet ikke er for dyrt, og pantesikring ikke er et alternativ. Du vil normalt få lavere renter enn på et standard forbrukslån, og slipper tinglysning og krav til kaskoforsikring.